Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Posten i Japan  2015-04-19 09:11:01  Japan

Hur skickar du brev nuförtiden?

Via mail?

I Japan är posten fortfarande ett extremt strort nätverk som fortfarande lever på sina trogna kunder.

Japp, här är fortfarande frimärken och allt annat som har med posten att göra extremt aktuellt, självklart har vi ju även en hel del snabb leverans företag här med som i vissa fall är billigare än vanliga posten.

Men det är fortfarande helt normalt att se en sådan här postlåda. Jo den är lite av den äldre varianten. Men den fungerar och är faktiskt min trogna postlåda när jag skall skicka brev, mindre paket m.m.

Keep up the post..!

 

Våren är här,,  2015-04-18 23:38:01  Yockes

Våren är här,,

Dags att vårstäda..

Brukar du göra det?, vår städa vill säga..
Har man ingen trädgård så städa lite på balkongen skadar nog inte?
Hade jag haft en trädgård så hade jag garanterat meckat lite med trädgård layouten för att skapa en ny känsla för varje år så man tar del av att ha en trädgård.
Har hört att zen typen av trädgårds miljöer är väldigt poppis,, att kunna skapa en miljö som gör att du kan varva ner och bara njuta av naturen på ett nytt sätt.
En viktig ingrediens i det hela konceptet som även lägger grunden i hur hela layouten blir är sten upplägg.
Marksten är något som är svårt att hitta naturligt så det har blivit en väldigt speciell men extremt viktig produkt som man köper.. Japp, tänk att behöva köpa sten?
Efter lite letande på nätet så ramla jag över en ganska intressant sida, Stenbolaget,,, som Systembolaget, fast med sten istället!!
Ganska imponerande utbud får man säga, tänk att dom kan skapa sten som blir så pass identiska att man kan sälja fler som passar ihop. Undrar hur det kan vara att jobba med sten som produkt. Svårt att sälja på vintern måste det väll ändå vara!!

http://www.stenbolaget.se/ute/marksten/

Fönster i Japan.   2015-04-14 21:22:01  Yockes

När köpte du fönster sist.

Var ju knappast igår.


När man flyttar i Japan så har det under senare tid blivit mer och mer intressant med större fönster i lägenheterna.
Förr så var alltid fönsterna små, och oisolerade, men med utvecklingen så allt blivit smartare med tiden.
I den nya lägenheten så har vi så kallade Sidohängt 2-glas 3-luft Laserat som är ett fönster med en sorts isolering. I Japan är det dock inte så vanligt ännu, men i Japan så börjar det komma mer och mer.
Min förra lägenhet hade vanliga 1-glas fönster som dock var kallt om vintern och extremt varmt om sommaren, mycket oljud kom även in i lägenheten under dagarna då det gick som en liten motorväg utanför byggnaden. Men nu med 2-glas så kan man kyla ner lägenheten och bevara kylan inne under sommaren och bevara värmen inne under vintern. När man stänger till så hör man ingenting förutom kylskåps motor som står och surrar för sig själv i köket.

Så har du 1-glas varianten är det nog dags för dig med att uppgradera, du kommer inte ångra dig.. Det är en sak som är säker.
 

Spå din väg fram i livet!  2015-04-10 08:14:01  Yockes

Spå din väg fram i livet!

Det är en väg en del väljer.

Att försöka spå fram sin framtid är något som under århundranden vart en metod som varit populär.
Eftersom man inte direkt kan se in i framtiden, så är det ända sättet att försöka spå sig fram och försöka hitta bevis på att saker och ting går i den riktning man tänkt sig…
Förr i tiden var man tvungen att besöka en så kallad spå dam, de betraktades oftast som udda personer efter som de påstods kunna se in i framtiden.
Dessa personer var oftast sällsynta och inte alls så lätta att hitta till.
Men med senare tid kan man nu lätt slå ett nummer och komma fram till en spå dam utan att behöva leta sig fram. Tack vare internet är det ännu lättare att hitta den spådam du söker, då det finns en hel del olika spådomar inom en hel del olika områden, så är oftast spå damerna specialiserade inom just sina områden.
spå sig i Sverige, för någon månad sedan så ramlade jag över sidan www.spådom24.se som är en av de få spådoms sidor jag sett på svenska som ger ett bra utbud.
Dom har en så kallad online status på sina rådgivare, som är något som ger ett annat förtroende för hemsidan i sig. Sidan består av en liten lätt presentation av spå damen, samt en online status som anger om personen finns att nå, eller om de är upptagna med annan kund.
Ganska intressant funktion som jag inte alls förväntade mig.

Prova du med,, vi alla undrar nog hur framtiden kan se ut..!

さくら!  2015-04-01 23:51:01  Yockes

さくら!

Då var våren här,, igen!

Körsbärs trädens blommnings period har nu påbörjats i Japan.. Våren är äntligen här..!

 


Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..