Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Minns ni Sonny Angel?  2014-06-28 22:00:01  Yockes

Minns ni Sonny Angel?

Var ute och leta efter något trevligt till min syster som älskar små saker. Då jag själv inte bor i samma breddgrader så blir det lätt att man letar upp någon svensk webb butik som levererar billigt och snabbt.

För några år sedan så fick min syster syn på den där lilla dock liknande figuren som kallas Sonny Angels.  Något som är extremt poppis här borta..!

Ja det finns ju över 300 stilar av denna lilla filur..!

Har tidigare köpt och skickat här bortifrån men då portot på produkterna blir så pass dyrt så får det bli svensk köpt istället..!

Små fina ting (smafinating.se), är en webb butik som jag trilla över när jag sökte på Sonny Angel. Vart genast imponerad av deras gulliga och trevliga design.

Som webb designer och utvecklare så måste detta vara en av de trevligaste sidorna jag varit på länge..! Gillar deras upplägg, som gör att det är lätt att hitta och skapar även en simpel och trovärdig webbshop. Deras färgval på hemsidan är unik i sig. Lätt imponerad måste jag säga. Det känns trevligt på något sätt att bara klicka runt på sidan.. Hoppas bara de får ihop det med sin mobila hemsida..!

Såg lite konstig ut i min mobil..

Hade dock inga som helst problem eller krångel med att skapa ett konto och lägga en order på 5 av deras Sonny Angel animals.. Det gick ganska smidigt, men dock så hamnade deras mail i min spam korg.. Så dom bör kanske ta en titt på sina ip för sin mailserver.

Men, men, enligt min syster som vart extremt glad över sitt lilla paket, så kom grejerna fram snabbt och välinpackat.

Hoppas nu bara att de kommer vidare i sitt utvecklande och utöka åtminstone sitt utbud på Sonny Angel.

Keep it up!

Varmlufts pistol!  2014-06-13 19:20:01  Yockes

Varmlufts pistoler!

 

När jag var liten fick jag lära mig måla, fick även lära mig skrapa färg. En teknik som jag fortfarande använder mig av!

? Va??

Japp, en teknik som jag använder när jag restaurerar arkad spel, så tar jag min varmlufts pistol och sedan värmer på färgen så jag sedan kan skrapa av så mycket färg jag kan innan jag slipar och till sist målar om trät..! Tycker det ger för min del det bästa resultatet då man får bort det översta lagret av färgen som oftast brukar vara riktigt skitig. Men det är ju inte bara färg som skrapas, kör även en hel del kontroll paneler som oftast måste bytas ut då de gått sönder under alla års användning. Genom att värma på panelen kan man skrapa av klister överlägget som de flesta spel har.Använder mig av en TRIAC S ECO som såg även finns att få tag på i Sverige.

Den har perfekt styrka samt att den blåser en jämn koncentrerad värme på det område man valt..! Då jag oftast jobbar ensam, så tycker jag att den har rätt tyngd för att man skall kunna skrapa och blåsa samtidigt..

Såg att Piltorps Varmluft AB sålt just denna modell, men dom tycks sluta sälja just denna..!

Sopor!!  2014-06-04 22:00:01  Yockes

Sopor!!

När slängde du stor sopor sist?


Minns när jag var mindre, då åkte vi iväg till en så kallad sopstation där man skulle sortera sina grovsopor.
Då vi bodde vi villa med trädgård så vart det ofta lite blad och grejer efter vårstädningen som skulle slängas.. Så då packade man ner allt i grova påsar som vi sedan körde ner till sopstationen som då låg vid Kvarnbacken i Åkersberga.
Sedan jag flyttat bort från trevliga Sverige så har jag hört att Sverige börjat satsa på ordentlig sortering och där med så har sopstationen för riktigt grova sopor försvunnit.

Vad gör man då?
Who do you gona call?

Jo,, Junkbusters.

Detta är ett ganska kul koncept, något som funnits här sedan många år tillbaks..

Men tänk att lätt kunna ringa ett samtal, folk kommer och plockar upp grejerna. Man betalar en liten handpenning och vips så har man gjort en miljövänlig åtgärd.. Slippa åka själv, slippa bära, lyfta.. slippa skita ner sig helt enkelt..!

Dom kommer vid avtal tid, och tar med sig skiten så man slipper bry sig , men ändå gör det på rätt sett…

 http://www.junkbusters.se


Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..