Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Urban gardening.  2014-07-04 11:02:01  Yockes

Urban gardening.

Har du hörtalas om detta? Kanske inte,,, men urban agriculture har du säkert sett något om, för detta är ett begrepp som senaste tiden bara blir större och större..
Begreppet urban agriculture handlar om att skapa ytor i storstäderna där man kan odla grönsaker, frukt samt annat grönt. I och med den ökade urbaniseringen och miljöbelastning som innebär att mer livsmedel måste transporteras till städerna. I storstäder som New York så har detta fenomen slagit igenom då det även tillför en grön färg till den dystra tillvaron som de urbaniserade ytorna ofta har.
I Sverige så är även detta något som våra utvecklare har i bakhuvudet när de lägger upp nya idéer om hur storstäderna skall utvecklas.
AB Catenas är ett av de mer framgångsrika företag som nu senast har ett ganska stort och unikt projekt i Stora Frösunda Solna där de har som mål att skapa bebyggelser för bostäder, kontor, bilservice, centrumändamål, skola/förskola och handel inom ett område som i dagsläget till största delen utgörs av en bilanläggning med drivmedelsförsäljning.  
Planerna ser väldigt lovande ut, så hoppas verkligen de kommer kunna genomföra allt. För detta kommer ge en hel del nya jobb och bostads ytor till  det bostadsbrist krisade Stockholm...
AB Catena är ett företag som redan 1967 i samband med då Volvo bildade AB Volvator för att strukturera om sitt återförsäljarnät.

Catena fastigheter ser lovande ut..!
Följer utvecklingen med stort intresse..

Kommentarer är bortkopplat

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..