Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
2015 lider mot sitt slut!  2015-12-31 18:00:01  Yockes

2015 lider mot sitt slut!

Jahaja, men det var ett riktigt tyst år, enligt min blogg som bara uppdaterats ett få antal gånger under 2015, så tycks det säkert som om jag knappt gjort något kul utöver det normala liv man egentligen lever.

Kan ju lätt sammanfatta året genom att säga, vilket år det varit.. Har haft riktigt mycket detta år, där av detta konstiga och tysta år i bloggen.

Men men, ibland räcker tiden inte riktigt till, och då måste man offra något, så är det bra, synd bara att det vart bloggen som fick lida i år.!

2016 då, då kör vi igen, ny design, nytt utbud, och nya roliga inlägg från mitt liv som svensk i Japan, som konstigt nog är inne på mitt 10 de år!

 

Gott nytt år på er alla!

God Jul  2015-12-24 16:53:01  Yockes

God Jul på er alla glada.!

Hoppas ni alla har en god jul.

 

MvH

Yocke Online

Krediter och Kreditkort,,  2015-12-06 08:11:01  Yockes

Krediter och Kreditkort,,

 

Nu inför julen är det väldigt vanligt att folk handlar på kredit för att behålla sin balans i ekonomin under december månad.
Att handla på kredit är en bra men ändå väldigt farlig betalnings metod om man inte har bra kontroll på sin kredit kontrakt eller sin egen ekonomi vill säga..
Även här i Japan är kredit, kreditkort väldigt poppis. Det är väldigt lätt att skapa ett kreditkort online, med det är viktigt i samma veva att man vet vad man ger sig in på.
Menar, man förstår sig på hur ränta systemet fungerar, hur avbetalnings planerna är upplagda osv…
Själv har jag konstigt nog en hel del kreditkort, men använder mig bara av 2 totalt.. Anledning är att jag har sådana avtal som är så pass bra att det inte kostar något att ha korten liggandes. Men varför skapa en massa kort om man inte skall använda dom? Grejen är att vissa kort är skapade då man vid registrerings tillfället fått något, ex, en massa poäng, osv.. Andra är baserade på någon sorts service som man påbörjat så blir allt billigare om man äger ett visst kort..

Men, men det är ju i Japan det.. Sverige då?
Sverige har ett liknande upp lägg, då man som svensk antagligen om några år flyttar tillbaks till Sverige så är det bra att ha koll på ett och annat.

Jämförelse sidor på nätet där man lätt får en snabb överblick om hur kreditkort med bonus blir allt vanligare, har du kanske något bra tips på någon sida?

Kommentera gärna nedan..

städhjälp  2015-12-06 08:09:01  Yockes

Städa!

Med en grund utbildning inom restaurang och kök så lär man sig det första året vad ordet städa betyder..
Skojar inte,, 6-70% av alla lektioner består utav städning.
En grund regel inom köket är att alltid hålla rent och snyggt innan man påbörjar något, så i regel så måste man innan lektionen slutar städa ordentligt så att nästa grupp kan på börja sina lektioner i ren miljö!
Men tro mig, tack vare detta så har jag som grund regel att alltid ha det rent och snyggt hemma,, jo det har vi alla ändå, men menar att det finns något i kroppen som håller reda på att allt blir återställt innan man gör nästa grej eller innan man går till sängs..
Så städa i sig är ju inte direkt kul, skall jag vara ärlig så gillar jag det inte,,

Sist jag flytta minns jag hur kul …. jobbigt kul det var att göra flyttstädning efter att alla kartonger lämnat lägenheten.
Just då, var jag riktigt nära på att bara slå numret till vår städtjänst som finns bunden till den byggnaden vi bodde i..
Jo, här i Japan är det speciellt vanligt med att man har en städtjänst som specialiserat sig på byggnaden man bor i, tack vare det så har man alltid fast pris och slipper den tid det kan ta ibland innan man ens kommit till en fast dag och tidslag för städningen.

Använder du dig av städhjälp?
Vad tycker du om det hela, kommentera nedan.


Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..