Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Bornholm Krydda  2013-10-30 10:36:01  Yockes

Bornholm Krydda

Satt och bläddrade runt bland gamla bilder från när man själv var liten 4-5 år…
Det får en att tänka tillbaks och minnas intressanta stunder som man upplevt alla åren som gått..
Det roliga men lite jobbigare är att man inte direkt minns allt till toppa, men genom att tänka till riktigt ordentligt så får man ihop ett och annat..  Menar att livet är som ett stort puzzel, det man minns som starkast är de stunder som betyder mest.
Men desto yngre man var desto sämre är minnet, tills man ser en bild på det hela.

Min familj har alltid varje sommar haft någon sorts sommar aktivitet. Menar vi har i stort sätt varje sommar haft någon sorts resa. Då mina föräldrar är skilda så har kampen alltid varit att det funnits två alternativ. Menar att far och mor haft sina egna lilla upptåg..

Några platser som jag återupplevt just nu, var Danmark. Min far hittade ibland på små resor med bil både inom det Svenska landet, men även i länderna runt om. Det var många gånger det vart besök i Danmark, både för att se Tivolit, Legoland m.m. men även för att uppleva lite andra områdena runt om…

Minns inte riktigt om det var på Bornholm Krydda, men har för mig att vi bilade runt och stannade på små vandrarhem, Det roliga med detta är att jag konstigt nog har ett väldigt starkt doftminne av ett av vandrarhemmen, Det kommer ifrån den frukost buffé som serverades, där jag minns väldigt väl att jag åt rostat bröd, med apelsin marmelad samt hade en skål kalas puffar, och konstigt nog så troligen var fönstret öppet för det puffade in rök från att någon satt utanför och rökte..
Ni kan ju tro att jag är galen, men på något sätt sitter just denna kombination av lite rök, sötman av apelsin marmelad, rostat bröd och kalas puffar…

Konstigt nog har jag kommit över en liknande lukt sedan dess, och detta får mig att minas tillbaks när jag satt och åt min frukost.

Bornholm Krydda i sig är ju en fin plats, senast jag var där blir nu 28 år sedan.

Tiden går fort så är det bara..

Flytta?  2013-10-29 09:41:01  Yockes

Desto äldre man blir desto mindre blir boendet?

Va, nee det kan ju inte stämma?


Har sedan någon månad tillbaks börjat tänka lite framåt,,  Både jobb och situations mässigt men även boende mässigt..!
Menar, livet går ju vidare, man blir äldre och inser snart att det är dags att göra den där STORA flytten, ja ni vet,, man flyttar till en plats där man kan se sig själv bo och leva vidare kanske resten av livet..  
Men skall jag verkligen bo utomlands hela livet,, eller skall jag inte bege mig hem snart? Nå detta är egentligen en ganska knivig fråga då jag inte direkt har svar på den frågan så där ”NU”.. Utan detta är något som har funderats på sedan något år tillbaks.. Ja har ju snart bott här i Japan i 10 års tid.. Så vad skall hända här näst?
Hur jag än vänder på det så kommer jag inte direkt upp med något bra svar i till mina egna frågor utan det hela handlar om att man saknar information, ligger helt enkelt efter i hur den verkliga värden ligger till.
Men om vi tänker nu röra på sig betyder att flytta.. För att flytta runt till andra länder så behöver man lägga upp ett bra underlag. Ha ett fast jobb klart samt skaffa boende om nu inte företaget man börjar jobba för står för det..
Det där med boende är en ganska klurig fråga, då man behöver en mäklare som jobbar internationellt. Efter mycket sökande tror jag Colliers Internationall har det utbudet och kunskap som kan ge svar på mina frågor. Med både kontor i Tokyo Japan, och Stockholm så lär man ju kunna skapa ett nytt nätverk med information om hur Sveriges boende situation ser ut. De jobbar både med att hyra ut lokaler, kontor och alla möjliga fastigheter..!
Tycks även ha ganska bra koll på läget då det köpa upp en hel del nybyggda platser samt verkar vara ganska alerta på att förvalta hela fastigheter i de mer kända områdena i storstäderna!!

Få se om jag inte tar kontakt med deras Tokyo kontor får man se om de har svar på de frågor jag behöver få svar på…

http://www.colliers.com/sv-se/sweden

Tornado 2  2013-10-25 09:50:01  Yockes

Tornado, orkaner m.m!

Nu är den påväg...!


Så här ser det ut idag i butikerna som ligger ute på öarna strax ute på Japans kust...!

ALLA nudlar är sålda... Alla förbereder inför det västa..!!

Hur kommer detta sluta,,, vi får se..!!

 

Tornado...  2013-10-24 09:05:01  Yockes

Tornardo,,, eller Orkan, eller 台風 som vi kallar det här..

Varje höst är det samma visa.. !! Orkan, Tornardo,,, !!


Fast i år har det varit extremt många,,, just nu är nummer 27, och 28 på väg in över landet..!

Exakt,, TVÅ på samma gång,,, men enligt beräkningarna så slår dom till på olika ställen vid olika tillfällen..!!

Vi får se hur det kommer gå!!


Orkan 26  2013-10-15 17:40:01  Yockes

Orkan 26 är påväg in över Japan

Jaha,,

Det sägs vara en av de större som som sist sågs för 20 år sedan..

Vi får se hur landet mår imorgon,,, påmin mig att jag skall ta ner solskyddet i natt...!!


<< 1 2 >>

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..