Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
God mat..  2013-09-23 14:08:01  Yockes

Koreansk good mat..!

Detta är extremt gott...


Detta är något som troligen bara serveras här hemma,, äka Koreansk mat..

Detta äts nästan en gång i veckan, och är såååååååå gott..

Men såååååå starkt... fast man lär sig..!

Spanien.  2013-09-21 10:01:01  Yockes

Spanien.

Det var knappast igår man var där..


Min syster flydde nyss ifrån Spanien efter att ha bott där drygt ett år.. Det låter som om det var en fantastisk plats,, så måste ju säga att jag är lite avundsjuk.. Ok, kanske låter dumt då man själv bor och har bott i Japan nu snart 10 år.. Men hur som helst.!!

Spanien är för mig en ganska viktig plats, då pratar jag både om fastlandet och Mallorca som jag som liten besökt en himla massa gånger… Alltså vet inte hur många gånger det handlar om… Vi var ofta i Spanien när jag var liten, tror vi var där nästan varje sommar,, På den tiden var det billigt,, det var då dom fortfarande använde Lire som valuta… osv.. Det var tider det…

Miss väldigt väl en koloni som min mors kompisar hade typ som sommar hus,,, det var ett radhus,, men oj så kul område det var,,, Då min mors kompis även hade en son i min ålder så hade vi extremt kul. I denna koloni som i regel bestod av ett flertal radhus samt en allmän pool där vi även hade en skum bar där jag och min kompis ofta sprang in för att spela arkadspel… Vilket område,,,!!
Det var inte riktigt där men en vatten lekpark som låg 10min med bil från denna koloni som jag vart introducerad till arkadspelet double dragon som än i dag är för mig ett spel som står mig varmt till hjärtat.!!

Kolonin ligger ganska nära Madrid, där vi även tillbringade flera eftermiddagar och kvällar… Madrid är ett ställe där det mesta finns,, både inom bra restauranger samt intressant nattliv… Inte för att jag på den tiden var ute,, eller fick vara ute på nätterna för att leka,, men för oss yngre var ett område där man tillbringade många timmar i arkaden, eller på nattmarknaderna där man köpte en massa skumma elektroniska prylar som oftast gick sönder efter någon dag eller två..!! En av de roligare arkad hallarna som jag minns väldigt väl, var ett ställe som låg mitt emot hotell Ritz, som är ett lyxigt hotell i Madrid. De hade en unik uppsättning spel, där jag och min kompis spendera en hel del timmar, medans föräldrarna satt i baren..!!

Det var tider det,,,
Snart är det kanske min tur,,, att sitta i baren vill säga…!!
 

Minns ni denna?

Uppväxt i södra Stockholm…!  2013-09-07 00:03:01  Yockes

Uppväxt i södra Stockholm…!

Minns ni Hammarby området..!

Japp, uppväxt i södra Stockholm, Men då menar jag inte på Söder, utan på andra sidan bron,, När man var mindre så var det mycket snack om vart man bodde, vilka områden man tillhörde.. Samt vilken skola man gick i…
 Ju närmare Årstaviken man bodde, desto bättre var det! Sas det på den tiden ja,,, Sedan byggdes Globen och då förändrades synen på det hela..! För då skulle man hänga i Globen efter skolan..  Men i och med Globen så skapades nya vän kretsar..
Ja, då Globen vart som en mötes punkt för olika folk, minns speciellt en kille som kom från då den tiden det helt nybyggda Hammarby sjöstad. Som på den tiden hade en ganska exklusivt intryck. Jo, jag var på besök där med, och det intryck man fick bara av att fara några minuter från där man själv bode så var detta väldigt intressant att dom valt bygga denna typ av lyx I dessa omfråden.. Så jag måste bara saga WOW! Man skall se det som en helt annan dela av Stockholm, för det ger ett helt annat intryck jämfört med hur övriga Stockholm ser ut..!


Minns inte riktigt vilket hus han bodde i, men minns att han bodde någon stans på Styrbordsgatan..
Se vilket minne man har..!
Skulle jag flytta tillbaks till Stockholm så skulle man kanske satsa på en fin boyta i Hammarby Sjöstads område… För jag vet att det ser fort farande lika fint ut där som det gjorde för några år sedan…
Men undrar hur det ser ut i Hammarby Sjöstad under vinter halvåret, för jag vet att det är extremt fint på sommar tid..!
Kanske något man borde undersöka.. Göra ett mini besök under nästa Stockholm besök, när nu det kan bli,??

Vi får se,,
Det är ju som sagt långt, och det tar en himla massa timmar att ta sig dit…

Dags att frulla upp lite va?!?!  2013-09-05 21:50:01  Yockes

Ja,, det har varit tyst här nu länge..!

Men ni alla vet ju varför..

Eller gör ni?

Exakt,, lite för mycket jobbande,, så är det bara... Har just nu för lite tid över för både min familj, hobby och allat annat som mitt liv består av...!!

Men det skall vi ändra på... tycker jag... eller vad säger du??

AM BACK!!!!

 


Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..