Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Fältöversten, vart ligger det!  2013-08-12 21:02:01  Yockes

Fältöversten!

När jag säger Fältöversten, vad tänker du på då!


Min första bild är denna!,, Japp, det är så här jag upplevt Fältöversten sedan min Farmor och Farfar flyttade in i lägenheterna ovan..
Ja det var många år sedan, så jag har besökt och sett Fältöverstens shopping center byggas upp från nästan ingenting till det de har kommit att bli..
Mitt senaste besök var tyvärr förra hösten då jag spenderade 48 timmar i Stockholm för att säga adjö till min Farmor som precis gott bort…
Det var minnesstund i Gustav Adolfskyrkan och sedan vart det fika i närheten.
Efter det hela var vi ett gäng som gick till Fältöversten och satte oss på Pizzerian som ligger mitt i Fältöverstens centrum där det vart två, tre öl och en innan vi mötte upp Farfar för att avsluta den långa dagen med middag på Casse som ligger en liten bit ner mot Strandvägen från Karlaplans fontän.


Så varför pratar jag om Fältöversten? Jo jag snackade nyss med en gammal vän som jag jobbade med under minna år på Grönalund..
Det var en dag som vi båda minns, är den dagen grönsakerna tog slut..
Det var de året jag jobbade som löpare, menas med att man administrerar alla mat kiosker i parken med varor. Just denna dag var det fel beställt med grönsaker så vi fick rycka ut mitt under lunch tid för att köpa sallad..!
Så vi tog Golfbilen, ja en golfbil, sådan dom har på golfbanorna för spelarna så dom kan ta sig runt..
En sådan hade vi som vi for från Djurgården till Karlaplan, fältöversten för att köpa sallads huvuden,, Snacka om att folk glodde, vi båda hade Gröna Lund arbetskläder i golfbil på vanliga gatan..!!
Just denna stund är något jag kommer minnas resten av mitt liv.
Tack vare Siba på Fältöversten så vart dagen räddad..!!

Phuket!  2013-08-03 16:07:01  Yockes

Thailand…


Ett land jag besök många gånger, inte lika många gånger som Japan, men en hel del gånger är Thailand ett av de länder jag besöker då det både ligger närmare Japan än exempelvis Sverige, samt att de priser dom har där borta är unika gör så man lever som ett litet lyx liv, äter gott och kan njuta av det Thailändska landet där allt kan hända..!!
Så vad brukar jag göra,, jo jag har det faktiskt så bra ställt det att jag har tillgång till ett hus som ligger 3 timmars bilfärd från Bangkoks internationella flygplats..
Händer ofta att man bara tar sig till huset och njuter av livet.. för där finns allt..  Bode sol och bad,, god mat, och natt liv…!! Vad man nu är ute efter…
Tror att 7 av 10 gånger jag varit där börjar semestern där och slutar även där då jag får ut de jag är ute efter av minna resor..!


Men detta betyder ju då inte att Thailand bara är detta, det finns en hel del magiska platser som jag också besökt ex Ko Yao Noi, Randa ön, Phuket,  Langkawi, med mera… En av de ställen som lyst ut lite extra måste nog vara Phuket.. härliga bad och hotell på Phuket.
Alltså den platsen är verkligen något unikt och betraktat som ett litet party ställe får man nog ranka det som..!
Om vädret tillåter så kan man leva gott på Phuket.. och tur har man då att huset man har tillgång tlll ligger inte så långt ifrån ön, så det är nästan så att man kan ta Tuk Tuk dit..!!
Thailand är ett land som ligger varmt om hjärtat, och det kommer de göra så länge jag lever,, även om huset kanske skulle säljas eller något så kommer jag ändå tillbringa minna lediga stunder I Thailand.. det är en sak som är säker..!!
 

Fredagen avslutans med en,,,,,  2013-08-02 14:02:01  Yockes

Stor KALL ÖL!!!

Wooohaaaa, vilken vecka det varit...!!

Så här slut får man ju inte vara,, så är det bara,..

Imorgon blir det att ladda batterierna..!!

Potatis sallad i mackan?  2013-08-01 13:33:01  Yockes

Går det?

Självklart går det...

I dag prova jag på något nytt,, Potatis sallad i mackan,, och ett glas mjölk vart det som middag..

Va?? Middag... Ja,, middag...

Nej, jag åt en stor lunch, så middagen får bli en lätt grej tänkte jag...!!

Nu dags att SOVA!!..

 

 


Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..