Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Mat  2015-02-26 18:32:01  Yockes

Mat

Mat, en riktigt viktig del av livet.


I alla fall för min del så är mat, laga mat ett sätt att komma iväg från den oändliga stressen som följer ens liv dagligen.
Jag satsar oftast med lite mer avancerad matlagning på helgerna, för det är den period av veckan då man kan koncentrera sig mer på vad man gör i köket..
Med en 3 årig utbildning som kock så har man ganska bra koll på hur man skapar de där smakerna som folk brukar kalla ”restaurang” stuk.
Även här i Tokyo har jag många gånger lyckas skapa nära och kära gamla svenska original smaker hemma.. Som du kanske vet så har ju Japan ett litet annat utbud av råvaror, så det blir lite halvsvårt att få till det ibland..
Men det mesta går oftast om man har en bra och vass kniv som grund redskap..
Att hitta en passande kniv har dessvärre varit lite svårt för min del, då menar jag inte rätt storlek eller vass het,, utan för mig är kniven ett ultimat redskap som skall företräda ”the magic wond” eller ”troll staven” som man säger på Svenska..
Så det är nog inte så konstigt att jag inte har en Japansk kniv som huvud redskap, självklart har jag ju japanska knivar med i mitt matlagning kit, men min favorit är faktiskt köpt i Sverige..
Vet inte vad som gjorde det men håller mig till Exxent Space kökskniv som huvud kniv..

Som sagt så ser jag köksknivar som personliga redskap som tillför och trollar fram en unik kvalité på det man håller på med i köket..

Just love it!!

Hemtrevligt  2015-02-04 11:08:01  Yockes

Hemtrevligt

Hur gör man det hemtrevligt!


Jo, man anpassar sin omgivning så att den passar sina idéer om hur ett hem skall se ut.. Har du det hemtrevligt hemma? Troligtvis är ditt svar Ja.

Så hur lyckades jag få det hemtrevligt hemma!
Efter att bott utomlands nästan halva livet snart så har man en annan yv över hur man kan inreda sin lya.
Min idée av en hemtrevlig lya är att ta den varma känslan som vi svenskar är extremt duktiga på att skapa med ljus i hemmet. Ja ni vet, man skapar en varm ton genom att använda sig av ett gult ljus som ger en varm känsla både på vintern och sommaren..
Vet inte varför men japaner gillar lysrörs lampor,, Dom har dom överallt i sovrummet, vardags rummen, köket osv..  Ja ni vet de som skapar det där extrema vita ljuset,,, av de jag hört så handlar det om att bevara ögonen? Men har lärt mig med åren att det är inte bara folk här i Japan, utan det är nog hela Asien som satsar på lysrör istället för glödlampan som taklampor..
Jo, man ser mer med en lysrörs lampa än med en glödlampa,, kan inte påstå något annat, men för mig så är det knappast en hemtrevlig känsla.

Vad säger du?
 

Potatis mos?  2015-02-03 09:39:01  Yockes

Klassiskt Potatismos

..för hela slanten..

Se vad dom säljer i Kaldi, Toda koen... Svensk Felix Potatismos...!

Direkt billigt är det dock inte, men tänk att vi på andra sidan jorden även kan köpa detta i butik... !

Första Feburari!  2015-02-01 09:24:01  Yockes

Första Feburari!

Fint väder är väll det jag minns best!

Vi börjar feburari med fint väder... Vilken dag!!

Hoppas vädret håller i sig,

 


Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..