Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Personlig Assistans.  2015-11-22 12:29:01  Yockes

En ny form av business som börjat blomma i Sverige!


När jag var liten mins jag när jag var på PRAO hos min morfar som jobbade just då inom hjälpvården på en plats som kallades hjälpvårdscentralen.
Det handlade främst om att ta fram rätt hjälpmedel för rätt personer, har ett svagt minne en gång så var det en pojke på besök för att få sin rullstol omställd eller om det inte var ombyggd.
Minns att det då var en äldre dam tillsammans med honom som hjälpte honom att komma ur och in i sin rullstol.
När jag såg det så insåg jag ganska snabbt hur problematiskt det måste vara i vissa situationer att i detta fall vara rullstols bunden. Om man tänker på sin egen familj så måste den äldre damen varit någon sorts av assistent, då konversationen mellan de båda inte direkt var familjenivå, plus att detta var en helt vanlig vardag, så troligen jobbade väll föräldrarna.

För personer med funktionsnedsättning så är det här med personlig assistent ett unikt hjälpmedel, saker och ting som vi alla tar förgivet är inte alls något man själv klarar av om man har funktionsnedsättning. Hur löser man det då?
Även när man blir äldre så skapas ju en funktionsnedsättning då oftast kroppen slits ut, och det tar mer och mer på krafterna att fullföra de oliga dags rutiner man normalt har.
Då en del av min äldre släkt bor inom Göteborgs området. Så är en Personlig assistent i Göteborg ett måste för att kunna ge släkten den assistans som behövs då jag själv är inte kan assistera då det egentligen behövs..

En vacker dag kommer även jag behöva assistans,, och då hoppas jag att minna barn och barnbarn tar hand om mig, eller styr upp en bra personlig assistent..

Kommentarer är bortkopplat

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..