Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Någon gång i livet så!  2014-09-29 13:38:01  Yockes

Någon gång i livet så!

Stolar, bord och allt annat man behöver..!

restaurangmöbler
 
Med en treårig kock utbildning så har det alltid funnits en baktanke eller vi kanske skall kalla det en backup plan i livet med att kanske dra igång en restaurang och servera mat som jag under alla dessa år lärt mig.
Jag tror det skulle bli ett riktigt bra koncept, Speciellt nu efter 10 år i Japan så har man ju lärt sig ett och annat, det kan jag ju garantera.
Minns mitt sista år i kockskolan för det sista året skall man både praktisera och lära sig administrera en restaurang.. Både som kock samt som ägare..
Jo man får lära sig allt från grundlagar och vad man måste tänka på inledningsvis både för att bevara sin miljö och kundens säkerhet och belåtenhet.
En intressant inrednings butik som även finns online är AZ Design. Dom har några år på nacken och har ett för min del intressant utbud. Menar de har de rätta tonerna som jag tror skulle passa perfekt till den restaurang som jag ser framför mig när jag små drömmer om mitt eget imperium.
 
Restaurangmöbler är A och O när man skall skapa sin miljö där kunderna skall känna sig hemma. Genom att välja rätt Restauranginredning så kommer även kunder få en ide om vad som serveras och även en liten ide om hur det smakar.. Sedan är det även ett sätt att skapa det landmärke som man vill att kunden skall ta med sig hem för att minnas den magiska måltid som just ägt rum..!
Man vinner mycket på att välja rätt soffor, stolar och bord. Både storleken och utrymmet avgör ju din vinst och dagliga försäljning.
Det är något jag upplevt här, för här tar man ett litet rum på 3x5m och gör om till en bar där upp till 20 personer får plats… Fråga mig inte hur det går till men folk går in.. Visserligen är det ju då bara en bar.. Men enda, baren i sig tar ju tar ju upp en stor yta bara den..
 
Så riktigt vad är jag ute efter då. Färgmässigt,, så  vill jag i regel leka med matens förger för att skapa en ganska speciell upplevelse när man ställer ner tallriken med mat framför kunden.. Men ändå skulle jag även vilja ta med mig vissa miljöer som jag upplevt och fortfarande upplever här borta… Som att sitta på golvet och grilla kött framför sig med vänner och bekanta i en liten mysig hörna är en upplevelse i sig…!!
 
Vi får se vad som händer,, som sagt detta är en av minna backup idéer här i livet..
Följ bloggen får ni se vart vi slutar..!!
Spådomar  2014-09-11 11:45:01  Yockes

Spådomar.

Kan man tro på sådant?

Det var ganska många år sedan man vart spådd sist.!

9 år sedan om jag inte minns helt fel. Det var i Korea där spå sig är väldigt poppis. Speciellt unga kvinnor då dom oftast försöker se sin framtid, samt försöka få en förståelse vad framtiden har att ge. I regel så utgår de flesta ifrån spådomen för att exempelvis se vad för framtid den nuvarande pojkvännen har att ge!

Ganska skumt att man vågar gå efter de resultaten… Men det är till och med så vanligt att barnens föräldrar, släkt och/eller vänner vänder sig till spådomen för att skapa en bild hur deras barns framtid skall bli, det är extremt många som spår innan de har sina avgörande prov, som högskoleprov osv..!

Men i Korea så är det offline som gäller när man skall spå..

Även här i Japan så spår man för fullt, Kallas ”Uranai” men här utgår man från vad buddismen lärt ut.. De finns både vid de tempel som finns lite här och var,  annars är det oftast gammal tant som sitter vid ett litet bord med ett ljus vid tunnelbana uppgången eller liknande.. Jo de ser oftast lite hemlösa ut, men dom har oftast en enorm förmögenhet..


Men varför då offline? Som överallt annat så har tjänster på nätet dykt upp lite här och var,,  Men varför läsa när man kan lyssna, japp såg att i Sverige så är fortfarande ”Ring så spår vi dig” principen stor..!

Spå dig du med!!
 


Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..