Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Mat  2015-02-26 18:32:01  Yockes

Mat

Mat, en riktigt viktig del av livet.


I alla fall för min del så är mat, laga mat ett sätt att komma iväg från den oändliga stressen som följer ens liv dagligen.
Jag satsar oftast med lite mer avancerad matlagning på helgerna, för det är den period av veckan då man kan koncentrera sig mer på vad man gör i köket..
Med en 3 årig utbildning som kock så har man ganska bra koll på hur man skapar de där smakerna som folk brukar kalla ”restaurang” stuk.
Även här i Tokyo har jag många gånger lyckas skapa nära och kära gamla svenska original smaker hemma.. Som du kanske vet så har ju Japan ett litet annat utbud av råvaror, så det blir lite halvsvårt att få till det ibland..
Men det mesta går oftast om man har en bra och vass kniv som grund redskap..
Att hitta en passande kniv har dessvärre varit lite svårt för min del, då menar jag inte rätt storlek eller vass het,, utan för mig är kniven ett ultimat redskap som skall företräda ”the magic wond” eller ”troll staven” som man säger på Svenska..
Så det är nog inte så konstigt att jag inte har en Japansk kniv som huvud redskap, självklart har jag ju japanska knivar med i mitt matlagning kit, men min favorit är faktiskt köpt i Sverige..
Vet inte vad som gjorde det men håller mig till Exxent Space kökskniv som huvud kniv..

Som sagt så ser jag köksknivar som personliga redskap som tillför och trollar fram en unik kvalité på det man håller på med i köket..

Just love it!!

Kommentarer är bortkopplat

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
ジオターゲティング

Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..