Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Fältöversten, vart ligger det!  2013-08-12 21:02:01  Yockes

Fältöversten!

När jag säger Fältöversten, vad tänker du på då!


Min första bild är denna!,, Japp, det är så här jag upplevt Fältöversten sedan min Farmor och Farfar flyttade in i lägenheterna ovan..
Ja det var många år sedan, så jag har besökt och sett Fältöverstens shopping center byggas upp från nästan ingenting till det de har kommit att bli..
Mitt senaste besök var tyvärr förra hösten då jag spenderade 48 timmar i Stockholm för att säga adjö till min Farmor som precis gott bort…
Det var minnesstund i Gustav Adolfskyrkan och sedan vart det fika i närheten.
Efter det hela var vi ett gäng som gick till Fältöversten och satte oss på Pizzerian som ligger mitt i Fältöverstens centrum där det vart två, tre öl och en innan vi mötte upp Farfar för att avsluta den långa dagen med middag på Casse som ligger en liten bit ner mot Strandvägen från Karlaplans fontän.


Så varför pratar jag om Fältöversten? Jo jag snackade nyss med en gammal vän som jag jobbade med under minna år på Grönalund..
Det var en dag som vi båda minns, är den dagen grönsakerna tog slut..
Det var de året jag jobbade som löpare, menas med att man administrerar alla mat kiosker i parken med varor. Just denna dag var det fel beställt med grönsaker så vi fick rycka ut mitt under lunch tid för att köpa sallad..!
Så vi tog Golfbilen, ja en golfbil, sådan dom har på golfbanorna för spelarna så dom kan ta sig runt..
En sådan hade vi som vi for från Djurgården till Karlaplan, fältöversten för att köpa sallads huvuden,, Snacka om att folk glodde, vi båda hade Gröna Lund arbetskläder i golfbil på vanliga gatan..!!
Just denna stund är något jag kommer minnas resten av mitt liv.
Tack vare Siba på Fältöversten så vart dagen räddad..!!

Kommentarer är bortkopplat

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
ジオターゲティング

Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..