Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Spådomar  2014-09-11 11:45:01  Yockes

Spådomar.

Kan man tro på sådant?

Det var ganska många år sedan man vart spådd sist.!

9 år sedan om jag inte minns helt fel. Det var i Korea där spå sig är väldigt poppis. Speciellt unga kvinnor då dom oftast försöker se sin framtid, samt försöka få en förståelse vad framtiden har att ge. I regel så utgår de flesta ifrån spådomen för att exempelvis se vad för framtid den nuvarande pojkvännen har att ge!

Ganska skumt att man vågar gå efter de resultaten… Men det är till och med så vanligt att barnens föräldrar, släkt och/eller vänner vänder sig till spådomen för att skapa en bild hur deras barns framtid skall bli, det är extremt många som spår innan de har sina avgörande prov, som högskoleprov osv..!

Men i Korea så är det offline som gäller när man skall spå..

Även här i Japan så spår man för fullt, Kallas ”Uranai” men här utgår man från vad buddismen lärt ut.. De finns både vid de tempel som finns lite här och var,  annars är det oftast gammal tant som sitter vid ett litet bord med ett ljus vid tunnelbana uppgången eller liknande.. Jo de ser oftast lite hemlösa ut, men dom har oftast en enorm förmögenhet..


Men varför då offline? Som överallt annat så har tjänster på nätet dykt upp lite här och var,,  Men varför läsa när man kan lyssna, japp såg att i Sverige så är fortfarande ”Ring så spår vi dig” principen stor..!

Spå dig du med!!
 

Kommentarer är bortkopplat

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
ジオターゲティング

Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..