Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
En gammal klassiker  2016-03-20 10:40:00  Arkad

En gammal klassiker tillbaks i min ägodel.

Tillbaks o tillbaks

När jag var liten fick jag ett Super Nintendo NTSC varianten från min mor när hon var i staterna..

Jag hade aldrig trott det skulle bli så mycket besvär och meckande med att få de att lira i Sverige då på den tiden allt var PAL, och strikt PAL!

För dig som inte riktigt vet vad PAL och NTSC handlar om har inte missat något då nu förtiden du kör med din HDMI kabel så brukar TVn anpassa sig själv efter det format som passar..

Så vad är då skillanden, ? Lättaste förklaring är att säga, Två olika färg encodeings styilar.. PAL maskiner arbetar med en uppdaterings tid på 60Hz, medan NTSC har bara 50Hz. Betyder att bearbetning med att producera bilder skiljer och sker på två olika nivåer..

Betydde på den tiden att när jag kopplade in min Amerikanska Super nintendo till vår vardagsrums tv så fick jag en Svartvit bild som hoppa till lite då och då..

Det otroliga var att min far försökte till och med att ringa USA för att fråga om det fanns någon knapp eller något som man kunde ställa om den till PAL. Men det hela sluta med att när min far var i USA så skaffade han mig en 14"s liten Sony TV. Som sedan efter vart min favorit, efter som den endast kunde spela SNES,, och inget annat..

Det otrolig är att min SNES NTSC fortfarande låg kvar hemma i Stockholm, fast nu hos min bror som tycks ta hand om det mesta från mina gamla speltider..

Så efter många omoment så damp denna maskin ner här hos mig på plats här i Japan.

Magic när man har rätt kontakter. Måste jag säga!

Har du något retro hemma?

Kommentarer är bortkopplat

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan
ジオターゲティング

Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..