Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Byta däck!!!  2011-10-04 10:48:01  Yockes

När bytte du däck senast?

Byta hjul på bilen, hur kul är det på en skala?



Om du bor i Sverige så är det dags att byta däck, fram med vinterdäcken och sedan är det bara att börja mecka, om man nu inte är lat och köper tjänsten vill säga..!
Men hur fungerar det här borta då?
I Japan så byter man däck beroende på vart man bor. Bor man högst upp i Japan så är det samma princip som i Sverige,, Vinterdäcken blir ett måste då både snö och is täcker vägarna redan i Oktober. Men bor man som jag i Osaka, så är det ingen vits att byta däck.
Men självklart så skall man ju byta däck lite då och då så man är trygg på vägen.
Då det är minimerat med plats och utrymme i storstan, så går det snabbast att åka iväg till en däck firma eller bil mekanikern,, för dom har ju lite mer plats att röra på sig.. Där kan man även hyra plats för förvaring av däcken medan dom inte används..
Men för oss som är lite händigare och gillar att mecka, så gäller det att veta hur man gör… På Japanska finns en hel bunt hemsidor med bra manualer över hur man gör det själv. Men då du just nu läser på Svenska, så tror jag inte de är till någon nytta för din del.

En skön sida jag ramla över är byta däck, den håller vad den lovar…
http://www.bytadack.nu

Har ingen bil, byt däck endå???

Kommentarer är bortkopplat

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan








Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..