Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
Vart bor du?  2008-05-24 11:20:01  Japan
Kanske inte här? Det här är en normal Japansk vägskylt! Namn på "vägen skylten" Dom sitter lite här och var i Japan. Men inte i varje korsning som man skulle kunna tro. Så hur fungerar då väg systemet? Allt är uppdelat i "Cho" och tycks räknas ifrån i Osakas fall, Osakas Tempel. "Cho" ar i Japan ett räknesätt.. som vi i Sverige lätt säger "styck" om. Japanarna älskar att ha olika räknesätt på olika saker, ex, Papper, säger man "MAI" till. 1 mai, 2 mai, 3 mai. osv medans vi i Sverige säger 1st, 2st, 3st.. I Japanska finns det en himla massa räkne sätt, så orka gå in pa alla dem.. SKYLTEN! Som ses så skrivs tecknerna upp ifrån och ner,, nästan som i svenskan?? yeah right! de två små tecken i toppen är områdes skylt, "Kita ku" norra området, av Osaka. Sedan kommer 5 STORA tecken, de 2 översta är platsen,, i detta fall "Toyosaki". sedan har vi tecknet i mitten av de 5, fyrkatiga tecknet som igentligen är en siffra,, "4" på Japanska.. Så ex ovan, "Toyosaki" "4" Sedan har vi de två sista ur dessa fem. som är "Cho" och "Me" Cho var det som jag förklara nyss, "ME" är ennu en del av räknesättet,, som är i svenskan lättast sägts som "den"... menar då ex, Den 3dje dagens, "den" Så tillbaks till skylten, ex. "Toyosaki" "4" "omåde" "den"... Omgjort till svenska, "Det 4de området i Toyosaki"... Men det tar inte slut där,,, utan 11? Detta är lite klurigt, men i detta fall tror jag det är del 11 i område 4. Där jag bor så, har vi ytterliggare nummer, som är en beskrivning på hus nummer. Så medans vi lätt i Sverige skriver, "Yockes väg 4-8" så kommer japanarna med sinna super dunder lätta skyltar? Desutom skall man helst skriva dom med tecken för att vara säker på att de kommer fram ifall man nu tänkt skicka dom som post,, Hmmm, vissa saker undrar man verkligen över, om Japanarna kan skapa prylar och maskiner som man lätt med endast något tryck kan få resultat,, varför kan dom då inte skapa ett väg namns system som är lättare än så? Självklart, så finns logiken i detta skylt system med,, och det är en logik som funnits LÄNGE.. Längre än vårat svenska skylt system..
Kommentarer är bortkopplat

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan








Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..