Hem    Yockes (1817)   Tankar (120)   Japan (171)   Arkad (18)   Foto (45)   Koreanska (29)   Mat (183)   DJ Yukke-kun (27)   
어서 오세요.  2008-03-10 17:31:01  Koreanska
네.(예.) [Ne.(ye.)] Ja. 아니오. [Anio.] Nej. 여보세요. [Yeoboseyo.] Hej / Hallå (när man svarar i telefon). 안녕하세요. [Annyeong-haseyo.] Hej. 안녕히 계세요. [Annyong-hi gyeseyo.] Hej då (När man lämnar ett sällskap, inte om man själv är host?). 안녕히 가세요. [Annyeong-hi gaseyo.] Hej då (När andra lämnar dig, när du är host!). 어서 오세요. [Eoseo oseyo.] Välkommen. 고맙습니다.(감사합니다.) [Gomapseumnida. (Gamsahamnida.)] Tack. 천만에요. [Cheonmaneyo.] Det var så lite så. (Efter tack) 미안합니다.(죄송합니다.) [Mianhamnida. (Joesong-hamnida.)] Ursäkta. (Förlåt) 괜찮습니다.(괜찮아요.) [Gwaenchansseumnida.] Det är okej. 실례합니다. [Sillyehamnida.] Ursäkta. (Vid fråga) Hmmmmmmm, hur många kommer jag komma ihåg imorgon? 2 ord? Bilden ovan har inget med något alls att göra..??
Wow, vad hände där....?  2008-03-10 09:26:01  Yockes
Uppehåll!? För första gången på länge så har jag haft totalt uppehåll med internet för nästan 3 dagar nu.. Hur skönt som hälst! Så vad har jag gjort? Well, letat efter grönt!!
Men det gick inte så bra,, kanon väder var det hela helgen, så bara komma ut räkte för min del.. Att bo mitt i Smeten och försöka hitta ordentligt grönt, är inte det lättaste.. Självklart finns det parket, m.m. men hur gröna är dom på en skala!? Park? när är det en park? Man undrar hur dom värderar yta, och park?
Sedan hamna jag på Mister Donuts,, där jag senaste tiden hamnar efter jobbet. Nej inte för att äta, utan för deras gratis påfyllning av kaffe.. Har senaste tiden spenderat många timmar där, med min Ipod, (DJ Yukke-kun - Bek won pyou ) i örorna,, memo, och penna. och vad f#n gör jag nu då med detta?` Well, planerar min framtid!? Samt planerar andras framtid då jag lägger upp en struktur för nya iZ group som just nu gör en dramatisk uppbyggnad av ett helt nytt system och tänkande.. Japp, även fast jag inte är framför datorn, så finns vissa tankar fortfarande kvar i dessa kretsar! Farligt!!

Yocke Online?

En svensks liv, boendes och arbetande i Osaka Tokyo, Japan
Hur bra tror ni det går.. ?


Kan han Japanska? Han är ju kvar, så det måste han ju kunna..
Skriver om sin vardag, plus lite mer,, funderingar och tankar som man kan få som Svensk i denna upp och ner vända kultur...

Sök


Senaste DJ Mixen


Yocke Online! MailListan








Yocke Online 2007-2016 V.9.0
En del av någons liv, det vill man ju inte kopiera..

日本語版ありません。Använder iZ Blog och iZ Counter..